Ковачевић: Не увлачите СНСД у међусобне ратове у СДС-у

Срна
Ковачевић: Не увлачите СНСД у међусобне ратове у СДС-у

Бањалука - Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да му нису јасне реакције лидера СДС-а и предсједника Главног одбора те странке Вукоте Говедарице и Милана Миличевића, који тврде да “немају појма” о каквом састанку говори предсједник СНСД-а Милорад Додиик, нагласивши да је изгледа ријеч о унутарстраначким сукобима у СДС-у и да њихов предсједник Главног одбора не зна шта ради лидер странке, и обратно.

“Мислим да они сада на овај начин воде своје међусобне и унутарстраначке ратове и позивамо их да нас у то не увлаче”, поручио је Ковачевић. Он је за портал “Српскаинфо” нагласио да је на протеклим састанцима лидера странака СНСД-а, СДС-а и ПДП-а било говора о новим састанцима представника ових партија и из СНСД-а су тада изразили спремност да буду дио тих састанака.

Коментаришући јучерашњу Додикову изјаву да ће се СНСД одазвати на раније најављене позиве представника СДС-а и ПДП-а за састанак, Ковачевић је појаснио да је предсједник СНСД-а састанак са ПДП-ом и СДС-ом поменуо одговарајући на новинарско питање које се односило на њихове раније састанке.

“На прошлој конференцији за новинаре одржаној након састанка представника ове три странке било је говора о новим састанцима и тада смо изразили спремност да будемо дио тих састанака и у просторијама СДС и ПДП. Ми и даље стојиимо при томе”, навео је Ковачевић.

Он је истакао да СНСД поштује, цијени и уважава све оне који представљају грађане Републике Српске, а СДС и ПДП представљају дио грађана Српске.

Ковачевић каже да СНСД из тог разлога жели да чује и мишљење представника ове двије странке, иако се најчешће са њима не слаже.

“У том смислу када буде спремности за разговор ми смо увијек ту да разговарамо и ту се наш став неће промјенити”, рекао је Ковачевић.

Реагујући на данашње саопштење СДС-а у којем Говедарица помиње “црне листе” СНСД-а, Ковачевић је истакао да лидер СДС-а не треба тога да се плаши.

“Говедарица нема никакве потребе да се брине јер он није непријатељ СНСД-а. Напротив, он је неко ко итекако користи СНСД и ако се нас пита Говедарица треба дуго да остане такозвани лидер опозиције јер је то начин да заувијек остану опозиција”, поручио је Ковачевић.

Он је још једном демантовао постојање “црних листи”, наводећи да се СНСД никада није бавио таквим стварима нити ће се бавити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана