Ковачевић: Кандидати СНСД-а су провјерен тим за Српску

Срна
Ковачевић: Кандидати СНСД-а су провјерен тим за Српску

Бањалука - Илузорно је говорити о прогнозама функционера СДС-а Младена Босића када је ријеч о предстојећим изборима, јер је он најпровјеренији и најдоказанији губитник у историји Републике Српске, оцијенио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић сматра да Босић у својој дугогодишњој каријери нема забиљежено ништа осим константних неуспјеха и пораза.

“Његове прогнозе сматрамо потпуно ирелевантним, јер је више пута прогнозирао побједу опозиције коју је предводио, а та побједа, као што сви у Српској знају, није се никада догодила”, рекао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, СНСД кандидује провјерен тим за Републику Српску, за разлику од опозиције која кандидује два човјека која никада ништа нису радила заједно и долазе из двије различите политичке партије.

“Један је на почетку, а други на заласку политичке каријере. Један је тек постао лидер политичке странке, а други је то већ препустио и итекако се спремио за политичку пензију”, истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да су кандидати СНСД-а најзаслужнији за све оно што је добро у Републици Српској и додао да истраживања јавног мњења показују њихову убједљиву побједу.

“У медијима смо могли видјети да је чак и опозиција имала истраживања која показују да ће кандидати СНСД-а и коалиције убједљиво да побједе. Ми имамо чак и нова истраживања по којима је та предност још убједљивија”, истиче Ковачевић.

Функционер СДС-а Младен Босић оцијенио је раније да кандидат Савеза за промјене Вукота Говедарица има више него реалне шансе да постане нови предсједник Републике Српске, те да је што се тиче дуела Младена Иванића и Милорада Додика за мјесто српског члана Предсједништва БиХ ситуација сасвим јасна.

“Гласачи знају шта им нуди Жељка Цвијановић и сигуран сам да ће хтјети нешто другачије од овога што имају сада. Глас за Додика значи глас за политику конфликта, политичке и економске нестабилности”, сматра Босић.

Он је за сарајевски портал “Вијести” навео да је “глас за Иванића, глас за политику која није политика конфликта”, већ “заштите интереса грађана Републике Српске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана