Ковачевић: Актуелној опозицији најбоље да се повуче послије избора

Срна
Ковачевић: Актуелној опозицији најбоље да се повуче послије избора

Бањалука - Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је данас да једину обнову коју може провести актуелна опозиција у Републици Српској послије избора јесте обнова опозиције, и то тако да се послије 7. октобра повуку.

“Послије избора они ће опет остати опозиција и најбоље што ће моћи да ураде јесте да се повуку и тако направе околности за стварање једне реалне, нормалне и патриотске опозиције која ће бити користан и корективан фактор за нашу власт у Српској од којеће сви имати користи”, истакао је Ковачевић у изјави за Срну.

Коментаришући изјаву потпредсједника СДС-а Александре Пандуревић да Влада Републике Српске купује социјални мир мегаломанским задужењима, Ковачевић је рекао да те њене наводе демантује истина и чињенице.

“Пандуревићева је необавијештена. Истина је да је задуженост у Републици Српској на нивоу неких 40 одсто бруто домаћег производа и то представља најнижу задуженост од било које земље у региону. И то није никаква бајка СНСД-а, већ је то чињеница”, рекао је Ковачевић.

Подсјетивши да је опозиција годинама најављивала финансијски слом Српске, те да неће бити исплаћиване плате и пензије, Ковачевић је рекао да је реалност да је у у Српској дошло до повећања плата, пензија и социјалних давања.

Он је истакао да је власт свјесна да стање у Републици Српској није идеално и да због тога континуирано ради на подизању стандарда за све грађане Српске.

Када је ријеч о продаји “Телекома” и наводима Пандуревићеве да је Српска продала тако значајан ресурс, Ковачевић је подсјетио да је 40 одсто тог новца утрошено на пројекте широм Републике које су кандидовале локалне заједнице кроз своје развојне програме, док је 51 одсто тог новца капитал Српске који се пласира путем ИРБ-а и којим се подстичу многи развојни, стамбени и пољопривредни програми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана