Костадин Васић прешао у Уједињену Српску

Срна
Костадин Васић прешао у Уједињену Српску

Бањалука - Новоизабрани посланик у парламенту Републике Српске Костадин Васић рекао је да је, након што је искључен из СДС-а, донио одлуку да своје политичко дјеловање настави у Уједињеној Српској и клубу посланика те странке у Народној скупштини Републике Српске.

“Логичан потез који сам као човјек и као народни посланик морао повући је да наставим дјеловање у Уједињеној Српској која има циљ да уједини Републику Српску, политичке партије и народ и која има јасан став”, рекао је Васић на конференцији за новинаре у Бањалуци.


Он је нагласио да је прешао у Уједињену Српску јер предсједник те странке Ненад Стевандић има визију и никада неће одустати од српских националних интереса, те да се то уклапа у његов рад и одбрану српских националних интереса и Републике Српске.

Васић је истакао да није отишао из СДС-а, већ да је истјеран из те странке, те да је након тога уложио жалбу коју Главни одбор СДС-а није ни разматрао што, како каже, значи да он више није био потребан СДС-у.

Он је рекао да му се чини да су људи из СДС-а “добрано скренули са тог пута”, додајући да не жели даље да се “ваља у блату са тим људима” и да коментарише изјаве високих функционера СДС-а путем Фејсбука.

“Све сам покушао и нисам успио да направим поштен однос у СДС-у у којем би свако могао рећи своје мишљење, а да за то не буде искључен”, истакао је Васић, додајући да је СДС одустао од концепта за којег су се сви залагали.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је задовољан чињеницом да је Костадин Васић одлучио да свој политички рад настави у Уједињеној Српској, јер ова партија окупља људе који нису промијенили своја политичка и национална увјерења.

“Мислим да се Васић није промијенио, већ они који су њега искључивали и да је основни проблем дебакла и понора националне линије у СДС-у напуштање изворног националног концепта и подилажење федералним и међународним факторима”, истакао је Стевандић.

Коментаришући формирање власти на нивоу БиХ и Републике Српске, Стевандић је рекао да ће у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ бити девет новоизабраних посланика који ће заступати интересе Републике Српске од 14 који долазе из Републике Српске.

“Имамо девет посланика, а најлакши и најкраћи пут до броја 10 је преко броја девет. Не мислим да ће бити толике храбрости и толике лудости да неко буде проитив онога што тих девет људи буде договарало”, појаснио је Стевандић.

Стевандић сматра да четири посланика из СДС-а и ПДП-а неће имати храбрости да оспоре оно што договори читава Република Српска.

Када је ријеч о формирању нове Владе Републике Српске, Стевандић је рекао да очекује да Уједињена Српска буде дио власти у Републици Српској и на нивоу БиХ.

“Нама је важнији концепт да имамо људе од ријечи, знања, струке који ће министарства и институције водити на понос, те да нова Влада Републике Српске буде концепт развоја, заустављања одласка младих, запошљавања у реалном сектору”, напоменуо је Стевандић.

Стевандић је закључио да Република Српска може да опстане само на позицијама уједињења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана