Košarac: Vlast na nivou BiH donijela više od 50 odluka uperenih protiv Srpske

Srna
Košarac: Vlast na nivou BiH donijela više od 50 odluka uperenih protiv Srpske

Sarajevo - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je koalicija na vlasti u zajedničkim institucijama BiH, predvođena SDA i SDS, u protekle tri godine donijela više od 50 odluka koje su imale cilj da nanesu političku, ekonomsku i finansijsku štetu Republici Srpskoj.

"Naše analize pokazuju da se ta propala koalicija, koja je na vlast došla uz podršku stranaca, nije bavila ničim drugim osim vođenjem specijalnog rata protiv Republike Srpske i njenih institucija. I u tome, kao i u svemu drugom, bili su neuspješni i zato su sada u procesu raspada", rekao je Košarac u izjavi za Srnu.


On je dodao da "čelnici SDS-a, PDP-a i drugih stranaka koje čine takozvani Savez za promjene očekuju novu političku i finansijsku podršku stranaca godinu dana uoči opštih izbora".

"Branislav Borenović misli da će biti bitan ako ga pomiluje /njemački kancelar/ Angela Merkel! Vršilac dužnosti šefa PDP-a još nije shvatio da se na vlast dolazi podrškom naroda, a ne stranaca", poručio je Košarac.

On je naglasio da će poslanici SNSD-a na sutrašnjem nastavku sjednice Predstavničkog doma ukazati na nerad, nesposobnost i bahatost aktuelnog Savjeta ministara BiH, kao i na neprijateljski odnos kojeg predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i većina njegovih ministara svakodnevno pokazuju prema institucijama Republike Srpske.

"Zvizdić i aktuelni Savjet ministara nemaju podršku većine u Predstavničkom domu parlamenta BiH i očekujem da će to biti potvrđeno i na sutrašnjem nastavku sjednice. Ne znam hoće li biti zahtjeva za izglasavanje nepovjerenja Savjetu ministara, ali znam da će poslanici SNSD-a podržati svaki takav zahtjev", poručio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana