Кошарац: Власт на нивоу БиХ донијела више од 50 одлука уперених против Српске

Срна
Кошарац: Власт на нивоу БиХ донијела више од 50 одлука уперених против Српске

Сарајево - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је коалиција на власти у заједничким институцијама БиХ, предвођена СДА и СДС, у протекле три године донијела више од 50 одлука које су имале циљ да нанесу политичку, економску и финансијску штету Републици Српској.

"Наше анализе показују да се та пропала коалиција, која је на власт дошла уз подршку странаца, није бавила ничим другим осим вођењем специјалног рата против Републике Српске и њених институција. И у томе, као и у свему другом, били су неуспјешни и зато су сада у процесу распада", рекао је Кошарац у изјави за Срну.


Он је додао да "челници СДС-а, ПДП-а и других странака које чине такозвани Савез за промјене очекују нову политичку и финансијску подршку странаца годину дана уочи општих избора".

"Бранислав Бореновић мисли да ће бити битан ако га помилује /њемачки канцелар/ Ангела Меркел! Вршилац дужности шефа ПДП-а још није схватио да се на власт долази подршком народа, а не странаца", поручио је Кошарац.

Он је нагласио да ће посланици СНСД-а на сутрашњем наставку сједнице Представничког дома указати на нерад, неспособност и бахатост актуелног Савјета министара БиХ, као и на непријатељски однос којег предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић и већина његових министара свакодневно показују према институцијама Републике Српске.

"Звиздић и актуелни Савјет министара немају подршку већине у Представничком дому парламента БиХ и очекујем да ће то бити потврђено и на сутрашњем наставку сједнице. Не знам хоће ли бити захтјева за изгласавање неповјерења Савјету министара, али знам да ће посланици СНСД-а подржати сваки такав захтјев", поручио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана