Кошарац: Срби одбацују опасне поруке Бакира Изетбеговића

Срна
Кошарац: Срби одбацују опасне поруке Бакира Изетбеговића

Сарајево - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да Срби у Републици Српској веома добро разумију и одбацују неке од опасних порука које је током јучерашње конвенције СДА упутио предсједник те странке и члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.


“Веома смо добро разумјели какву БиХ Бакир жели и шта значи његова 'визија о реорганизацији БиХ у економске регије'. То није ништа друго него визија унитарне БиХ под бошњачко- муслиманском доминацијом”, упозорио је Кошарац.

Он је поручио да се визија Бакира Изетбеговића никада неће остварити.

“И ми у СНСД-у имамо своју визију. Ако је Бакирова визија унитарна БиХ, наша је визија слободна и независна Република Српска, у којој ће сви њени грађани имати иста права”, рекао је Кошарац за Срну.

Он је најоштрије осудио “поновљену провокацију Бакира Изетбеговића о производњи наоружања жза не дај Божеж у оквиру намјенске индустрије федерације БиХ”.

“Бакир провоцира, јер зна да му се међу Србима који у овом тренутку врше власт у заједничким институцијама нема ко супротставити. Обећавам му да ће након избора у октобру ове године оружје за жне дај Божеж бити стављено под контролу, што значи да ће бити или уништено или продато”, рекао је Кошарац.

Он није желио да коментарише кандидатуру Шефика Џаферовића за бошњачког члана Предсједништва БиХ.

“То је избор СДА, а коначну одлуку донијеће бошњачки гласачи на изборима. Могу само да кажем да СНСД остаје при ставу да политичар са таквом ратном прошлошћу не може да представља институције БиХ и да би избор Џаферовића био веома лоша порука за будућност ове земље”, закључио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана