Кошарац: СДС нема своју политику, руководи се интересима појединаца у врху странке

Срна
Кошарац: СДС нема своју политику, руководи се интересима појединаца у врху странке

Сарајево - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац оцијенио је да изјаве бившег предсједника СДС-а Младена Босића продубљују евидентне расколе у тој партији и свједоче о томе да СДС нема своју политику, већ се руководи искључиво тренутним интересима појединаца у врху те партије.

"Не знам шта сада хоће и у чије име говори Босић, који је прије само неколико седмица новинарима у Сарајеву с поносом показивао празан лист на коме су требали да буду потписи подршке СДС-ових посланика за иницијативу СНСД-а за смјену Дениса Звиздића", рекао је Кошарац Срни, коментаришући јучерашње критике замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ упућене на рачун предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића.


Кошарац је нагласио да је иницијатива СНСД-а за смјену Звиздића и обарање актуелног Савјета министара БиХ још отворена, али је изразио сумњу да ће СДС такву иницијативу подржати.

"Босићеве изјаве представљају само провидан покушај додворавања бирачима у Републици Српској. Босић је важан дио пропалог политичког пројекта, с Бакиром Изетбеговићем на челу, чији је циљ био урушавање Републике Српске. Након што је тај пројекат пропао, а грађани на локалним изборима јасно показали шта мисле о таквој политици СДС-а, један дио чланова те партије покушава да се извуче из те приче, а други би да остану уз Бакира. То је кључни разлог актуелних сукоба унутар СДС-а", оцијенио је Кошарац.

Он је додао да ће СНСД, као и до сада, у Сарајеву радити искључиво на заштити интереса и институција Републике Српске.

"На СДС-у је да донесе одлуку шта ће, како ће и с ким ће даље. У протекле двије и по године радили су на штету Републике Српске и допринијели томе да положај српских представника у заједничким институцијама буде најлошији од Дејтона до данас", закључио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана