Кошарац: Обмањивањем јавности ПДП и СДС скрећу пажњу са политике издаје

Срна
Кошарац: Обмањивањем јавности ПДП и СДС скрећу пажњу са политике издаје

Источно Сарајево - Члан Главног одбора СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је Срни да такозвани Савез за промјене упорно покушава да скрене пажњу јавности са очигледних проблема који потресају опозицију у Републици Српској, а све кроз призму потенцирања приче о наводној куповини посланика.

"Куповине посланика није било, али је било неовлашћеног прислушкивања и снимања, и о томе се води истрага", рекао је Кошарац.

Он је нагласио да је очигледно да коалиција која чини такозвани Савез за промјене није могла наћи ниједан други јачи аргумент да скрене пажњу са оного што ради у Сарајаву - а то је политичка издаја народа у Републици Српској.

"Присуство функционера СДС-а и ПДП-а на конгресу СДА на којем су такви циљеви промовисани је ново свједочанство о пробосанској политици те двије странке и спремности да подрже испуњавање тих циљева", истакао је Кошарац.

Он је нагласио да је потпуно јасно зашто су челници СДС-а и ПДП-а оштро критиковали програмска документа СНСД-а у којима се говори о праву на референдум о самосталности Републике Српске као легитимном одговору српског народа на политику бошњачких партија чији је циљ укидање ентитета.

"Поставља се и питање у ком својству је Младен Иванић посјетио Зеницу, гдје га дочекују реченицом 'добродошли предсједниче', и коју политику он промовише - ону да је Република Српска ентитет загарантован Дејтонским споразумом и Уставом БиХ, или ону Изетбеговићеву да нам је потребна унитарна БиХ са Србима као мањином?", истакао је Кошарац.

Он је рекао да мора подсјетити јавност и на први састанак такозваног Савеза за промјене у Сарајеву, када је потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић у име тог савеза, који наводно штити интересе Срба, рекао јасно и гласно да је добио чврста обећања од Бакира Изетбеговића да ће штитити интересе Републике Српске.

"Па да ли се то укидањем ентитета и преносом надлежности штите интереси српског народа?", упитао је Кошарац.

"Такозваном Савезу за промјене, а посебно СДС-у боље би било да се замисле над чињеницом зашто их и из којих разлога напуштају чланови који су били на високим позицијама у тој коалицији, а не да обмањују јавност о скупштинској већини које нема", поручио је члан Главног одбора СНСД-а Сташа Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана