Кошарац: Коментар из америчке амбасаде потврда Додикових изјава

Кошарац: Коментар из америчке амбасаде потврда Додикових изјава 07.02.2018 12:51 | Срна

Сарајево - Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да исхитрени, непримјерени и недипломатски коментар из Амбасаде САД на изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика представља јасан доказ да су тачне његове тврдње о подршци коју та амбасада даје кандидатури Мирка Шаровића за позицију члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

"Изјава, која у потпуности излази из оквира дипломатске комуникације и чији је аутор амбасадор Морин Кормак, доказује да јој није свеједно када се доводи у питање кредибилитет кандидатуре њеног миљеника и штићеника Мирка Шаровића. Очекујем да се госпођи Кормак придруже и Шаровићеви послодавци Денис Звиздић и Бакир Изетбеговић како би слика о његовој кандидатури била потпуна", рекао је Кошарац Срни коментаришући одговор амбасаде САД на тврдње предсједника Републике Српске Милорада Додика да би у тој амбасади вољели видјети Шаровића у Предсједништву БиХ. 

Према његовим ријечима, Шаровић је "типичан представник политике СДС-а и такозваног Савеза за промјене, која је у протекле три године уништила позиције Срба у заједничким институцијама и од представника Републике Српске у Сарајеву направила обичне климоглавце и извођаче радова по политичком пројекту СДА који се зове унитарна БиХ". 

"Такав пројекат, исто као и најбољег Бакировог министра Мирка Шаровића из све снаге подржава госпођа Кормак и због тога је спремна да даје изјаве на ивици дипломатског инцидента", упозорио је Кошарац. 

Он је додао да "није тешко доћи до конкретних доказа о материјалној и техничкој подршци коју је Амбасада САД у Сарајеву пружала СДС-у и другим странкама из такозваног Савеза за промјене". 

"Ускоро ћемо јавности предочити те доказе и тада ће свима бити јасно због чега је кадар СДС-а и такозваног Савеза за промјене у Сарајеву отворено радио против интереса Републике Српске и српског народа", закључио је Кошарац.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица