Košarac: Kavazovićeva izjava je tendenciozna, ružna i nepotrebna

Srna
Košarac: Kavazovićeva izjava je tendenciozna, ružna i nepotrebna

Sarajevo - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je danas u Sarajevu da je izjava poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića na jednom skupu u Švajcarskoj da "ne treba dozvoliti da vlah bude na čelu Srebrenice" vrlo tendenciozna, ružna i nepotrebna poruka.


"To je ružna poruka čovjeka koji isključivo treba da se bavi vjerom. Smatram da ljudi koji su na čelu vjerskih organizacija treba da se bave vjerom, a nikako da se upliću u izborne procese koji će se odvijati u oktobru na lokalnom nivou", rekao je Košarac.

On kaže da svi treba da doprinesu boljem stanju života u samoj Srebrenici na kvalitetan način i podsjeća da je Srebrenica u sastavu Republike Srpske i da u njoj važe svi zakoni iz Srpske.

Košarac je podsjetio da je nad ljudima iz Srebrenice u prošlosti bilo puno zloupotreba od vjerskih poglavara i političara iz reda bošnjačkog naroda.

"Mene žalosti činjenica da Kavazović nije naučio ništa da retorika kakvu je imao njegov prethodnik Mustafa Cerić ne doprinosi pomirenju i nekim boljim rješenjima, ali očigledno je to izbor samog Kavazovića", konstatovao je Košarac.

On je dodao da bi trebalo prestati sa takvom zloupotrebom.

Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj pripadnike srpskog naroda nazvao je "vlasima". On je pozvao Bošnjake da se registruju i na narednim lokalnim izborima u BiH glasaju u Srebrenici, te da ne dopuste da, kako je rekao, vlah vlada u Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana