Košarac: Brutalan napad na institucije Srpske s ciljem očuvanja pozicija u Sarajevu

Srna
Košarac: Brutalan napad na institucije Srpske s ciljem očuvanja pozicija u Sarajevu

Sarajevo - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da su SDS, PDP i NDP u posljednja dva dana izvršili nezapamćen i brutalan napad na institucije Republike Srpske s ciljem da po svaku cijenu sačuvaju klimave pozicije u zajedničkim institucijama i propalu koaliciju na vlasti u Sarajevu.

Košarac je u izjavi za Srnu rekao da je glasanje na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH pokazalo da, osim Savjeta ministara BiH, podršku većine poslanika nemaju ni članovi Kolegijuma Predstavničkog doma.


"Čelnici SDS-a, PDP-a i NDP-a strahovali su od mogućeg izglasavanja nepovjerenja Savjetu ministara i smjene članova Kolegijuma Predstavničkog doma, zbog čega su, dan uoči sjednice parlamenta u Sarajevu, pokušali da isprovociraju incidente i fizičke obračune u Narodnoj skupštini Republike Srpske", naglasio je Košarac.

On je upozorio da su čelnici SDS-a, PDP-a i NDP-a u protekle tri godine pokazali da su spremni na sve, uključujući i rušenje Republike Srpske i njenih institucija, kako bi opravdali povjerenje koje su im u Sarajevu ukazali SDA Bakira Izetbegovića i međunarodni faktori.

"Uvjeren sam da svoje prste u brutalnim napadima čelnika SDS-a, PDP-a i NDP-a na neke od ključnih institucija Republike Srpske, kakve su Narodna skupština i Radio-televizija Republike Srpske, imaju i zvaničnici SDA i međunarodni faktori koji su prije tri godine napravili vlast u Sarajevu koja se danas raspada", rekao je Košarac.

On je izrazio zadovoljstvo zbog, kako je naveo, činjenice da su institucije Republike Srpske uspjele da odbrane svoje dostojanstvo i demokratski kapacitet, kao i pravo na postojanje i donošenje odluka na legalan i legitiman način.

"Posebno sam srećan što su izbjegnuti fizički sukobi u institucijama Republike Srpske, koje je prije nekoliko sedmica najavljivao Vukota Govedarica. Taj scenario je, očito, pažljivo pripreman, ali su nalogodavci Govedarice, /Branislava/ Borenovića i /Dragana/ Čavića još jednom ostali kratkih rukava", zaključio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana