Конститутивна сједница Народне скупштине

Срна
Конститутивна сједница Народне скупштине

Бањалука - На сутрашњој конститутивној сједници новог сазива Народне скупштине Републике Српске свечане заклетве положиће новоизабрани посланици, као и предсједник Републике Српске Милорад Додик и потпредсједници Јосип Јерковић и Рамиз Салкић.

На сједници би требало да буде изабран предсједник и потпредсједници парламента, конституисано радно предсједништво, те верификовани мандати посланика.

У 11.00 часова Централна изборна комисија БиХ посланицима ће додијелити сертификате у просторијама Народне скупштине Републике Српске.

У Народној скупштини Српске у периоду од 2014. до 2018. године СНСД ће имати 29 посланика, СДС-ПУП-СРС Републике Српске 24, ДНС-НС-СРС осам, ПДП седам, те Коалиција "Домовина", НДП и СП по пет.

На конститутивној сједници Народне скупштине Републике Српске биће донесена и одлука о броју потпредсједника парламента Српске и њиховом избору.

На сједници би требало да буду усвојена и два закључка којима се покрећу иницијативе за избор делегата у Дом народа парламента БиХ и Вијеће народа Републике Српске.

Конститутивном сједницом деветог сазива Народне скуптшине Републике Српске предсједаваће најстарији посланик Илија Стеванчевић, а у раду ће му помагати најмлађи посланици, те генерални секретар.

Почетак сједнице заказан је за 12.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана