Конститутивна сједница Дома народа ФБиХ у сриједу

Агенције
Конститутивна сједница Дома народа ФБиХ у сриједу

Сарајево - Конститутивна сједница Дома народа Парламента ФБиХ биће заказана за сриједу, 20. фебруар, а делегати ће се изјашњавати и о федералном буџету за ову годину, изјавила је Лидија Брадара, предсједавајућа овог дома.

"До овог тренутка у Дом народа још није дошла јутрос усвојена одлука о потврђивању резултата посредних избора и додјели мандата за Дом народа Парламента ФБиХ. Очекујем како ће до краја радног дана ипак бити запримљена, као и објављена у 'Службеном гласнику БиХ'. С обзиром на то да су материјали за сједницу спремни, данас их шаљемо изасланицима да би их на вријеме могли проучити, а уједно да испоштујемо пословничке и уставне процедуре. Тако да ће конституирајућа сједница Дома народа Парламента ФБиХ бити заказана сутра, односно након материјала, изасланици ће ујутро добити и службени позив за сједницу који ћемо затим, као и потпун дневни ред доставити и јавности", саопштила је Брадара медијима.

Додала је да ће сједница бити заказана за сриједу у 11 сати, док ће дан прије бити одржан и радно-консултативни састанак с представницима свих странака које имају делегате у Дому народа, "а све у циљу што квалитетније припреме и тока саме сједнице која ће бити конститутивна, али и на чијем ће се дневном реду наћи и буџет и остали важни документи."

"С обзиром на то да сам у сталном контакту с министрицом финансија, драго ми је потврдити, будући да пратимо стање све вријеме, како је, осим што је Федерација ликвидна, све спремно за 'пуштање' свих буџетских давања односно инвалиднина, бранитељских накнада и плаћа. Министрица финансија Јелка Миличевић је потврдила како ће сва министарства која раде на обрачунима реагирати одмах те да ће убрзати све техничке припреме да би све исплате у најкраћем могућем року биле на рачунима корисника", наводи Брадара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана