Kondić i Popović u trci za rektora

A. J.
Kondić i Popović u trci za rektora

Banjaluka - Dekan banjalučkog Ekonomskog fakulteta Novak Kondić i dekan Pravnog fakulteta u Banjaluci Vitomir Popović potvrdili su juče svoju kandidaturu za rektora Univerziteta u ovom gradu.

Kondić nije precizirao kakav je program razvoja Univerziteta kao kandidat ponudio, "s obzirom na to da je program uz prijavu podnio u zatvorenoj koverti".

- Kada bude vrijeme, govoriću o programu razvoja, svakako imam određene planove i vizije razvoja i unapređenja rada Univerziteta u Banjaluci. Na onima koji o tome odlučuju je da donesu odgovarajuću odluku - kaže Kondić.

Popović je rekao da je dugo razmišljao da li da se prijavi na konkurs jer se Univerzitet u Banjaluci, kako kaže, nalazi u krizi zbog konkurencije privatnih fakulteta i gubitaka.

- Umjesto da smo primali asistente i stvarali podmladak i budućnost za Univerzitet, gomilali smo administraciju od koje niko nema koristi. Istovremeno, mladi talenti su odlazili vani. To se mora zaustaviti - rekao je Popović.

Senat Univerziteta u Banjaluci raspisao je 28. januara konkurs za izbor rektora, a rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja konkursa. Aktuelnom rektoru Stanku Staniću mandat ističe u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana