Коначно деблокиран тендерски поступак за набавку пасоша

Г. М.
Коначно деблокиран тендерски поступак за набавку пасоша

Бањалука - Аустријска фирма "Osterreichische Staatesdruckerei " уложила је жалбу на рјешење Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) БиХ којим је уважен дио притужби из њене раније жалбе, али се само два часа касније предомислила и повукла нову жалбу, чиме је деблокиран наставак тендера за набавку пасоша.

- Тренутно нема ниједне жалбе на тендерски поступак, нити на текст јавног огласа. Рок за достављање понуда на тендер сада је 5. октобар. "Остерреицхисцхе Стаатсдруцкереи" више не може да се жали на текст тендера, али као и свако други може дати понуду, па ако не буде изабран, може да се жали на избор добављача пасошких књижица - каже саговорник "Гласа Српске" близак ИДДЕЕА.

Тендер је расписан 10. августа, а рок за достављање понуда био је 26. септембар. Сада је продужен до 5. октобра јер се поступак обуставља када је уложена жалба, што утиче и на продужавање крајњег рока.

Канцеларија за разматрање жалби је почетком године два пута поништавала тендере за набавку пасоша због жалби понуђача. С обзиром на то да је истицао уговор са тадашњим добављачем, а нови није потписан, једино рјешење било је да с њим буде продужен уговор за још годину како грађани не би остали без пасоша. У издавању пасоша сада нема застоја, а уговор са фирмом "Милбауер" на снази је до 21. марта наредне године, до када треба да буде изабран нови добављач, с којим ће бити потписан четворогодишњи уговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана