Комшић најавио затварање канцеларије Предсједништва у Мостару

nezavisne.com
Комшић најавио затварање канцеларије Предсједништва у Мостару

Сарајево - Жељко Комшић, као кандидат за члана Предсједништва је у току изборне кампање најавио затварање уреда члана Предсједништва у Мостару. Комшић у саопштењу за јанвост поручује да жели да то обећање испуни, те да ће предложити да се овај простор уступи и помогне пренамјени у сврху стварања заједничког простора Универзитета и Свеучилишта у Мостару.

“Одмах поред резиденције одлазећег члана Предсједништва налази се порушена универзитетска читаоница, коју нико није обновио послије рата. Желим видјети какве су могућности да тренутне просторије Уреда Предсједништва у Мостару учинимо заједничким простором за учење и активности студената Универзитета 'Џемал Биједић' и Свеучилишта у Мостару. По преузимању мандата желио бих да уприличим састанак са представницима уније студената Универзитета и Свеучилишта, те да у томе смислу се упознам са њиховим размишљањима о приједлогу али и да говоримо о могућности реализације приједлога. Најавио сам затварање тог уреда, али не желим да просторије зјапе празне и неискориштене”, казао је Комшић.

Поручио је да је искрен у намјери да наредне четири године буде неко ко ће повезивати људе.

“Желим своју енергију уложити у младе људе, хоћу да причамо о Фонду отворених школа и постепеном приближавању у настојању да превазиђемо сегрегацију у средњим и основним школама. Хоћу да почнемо мијењати начин како разговарамо о образовању и приликама за генерације које долазе. Хајде да причамо о позитивним стварима, мжемо ли тако кренути са овим мандатом”, закључио је Комшић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана