Комшић најавио кривичну пријаву против Додика

N1
Комшић најавио кривичну пријаву против Додика

Сарајево - Након што је предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик данас је у Бањалуци затражио од команде Трећег пјешадијског (РС) пука Оружаних снага БиХ да на сљедећем обиљежавању више од половине строја буде обучено у униформе бивше Војске РС, реаговао је члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић који је најавио да ће поново поднијети кривичну пријаву против Додика због изазивања побуне у Оружаним снагама БиХ.

“Прије неколико година, због сличне Додикове намјере везане за ОС БиХ, поднио сам кривичну пријаву због почињеног кривичног дјела квалификованог као покушај изазивања побуне у ОС БиХ. Наше правосуђе је, које су тада подржали странци, одбацило ту кривичну пријаву, мада су сви незваничмо твдили како постоје елементи кривичног дјела”, казао је Комшић за Н1.

“Ово је слична, ако не и идентична ситуација, која има елементе подстицања на побуну у ОС БиХ, и то због позивања да се не поштују важеће законске норме, а које се тичу ОС БиХ, укључујући и званичну униформу припадника ОС БиХ”.

Како је казао, у овом случају спреман је поступити на исти начин као и прије неколико година.

“Нажалост, очекујем исту реакцију правосуђа као и тада - дакле ништа! С друге стране, ја се надам да је напокон некима у Сарајеву, који су тврдили да то и није тако битно, сада јасно шта заправо Додик хоће и колико је важно да ова земља буде, кад-тад, чланица НАТО савеза”.

Што се тиче Додикове посјете Аустрији, Комшић каже да њега није обавијестио о овоме, а за колегу Џаферовића не зна.

“Додик се може састајати с ким хоће, а да би нека посјета била званична, она мора бити усаглашена на нивоу Предсједништва БиХ. Дакле, ово има карактер приватне посјете”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана