Комшић: Покренућу питање виталног националног интереса, ако затреба

Агенције
Комшић: Покренућу питање виталног националног интереса, ако затреба

Сарајево - Покренућу питање заштите виталног националног интереса хрватског народа, уколико нешто не буде у складу са интересима тог народа, говори у интервјуу “Један” члан Предсједништва БиХ из реда хрватског народа и лидер Демократске фронте Жељко Комшић.

Коначна одлука о томе, каже, биће на делегатима из Клуба Хрвата у Дому народа Парламента Федерације БиХ. 

“Ако се они не слажу с тим да је прекршен витални национални интерес, нека онда они Хрватима објашњавају зашто мисле тако. Ја сам ту да нешто покушамо урадити, ако може. На мене могу рачунати. Све што је рационално, све што је корисно, све што није директно против неких основних принципа, све што није против устава и закона ја сам ту”, објашњава Комшић.

Комшић такође каже да би БХ блок, који су формирали СДП, Демократска фронта и Наша странка, ако би одбио разговарати са ХДЗ-ом, био непринципијелан, иако сумња у договор с том странком.

“Ред је разговарати и са ХДЗ-ом, када смо већ разговарали са СДА. Не можемо разговарати са СДА, а одбити да разговарамо са ХДЗ-ом”, каже Комшић.

Додаје, да се осјећа предсједником свих грађана Босне и Херцеговине.

“Људе у овој држави осјећам својим и, понављам, уставна ми је обавеза да бринем о цијелој Босни и Херцеговини, свим њеним народима и грађанима”, говори између осталог у интервјуу “Један” за БХТ1 члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана