Komšić: Aktivnosti Hrvatske zalaze u negiranje suvereniteta BiH

Srna
Komšić: Aktivnosti Hrvatske zalaze u negiranje suvereniteta BiH

Sarajevo - Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić prokomentarisao je posljednja dešavanja na političkoj relaciji između Hrvatske i BiH, te kazao da "ovo što Hrvatska radi nije dobro".

"Dobrosusjedski odnosi između BiH i Hrvatske, trebaju biti temeljeni na međusobnom uvažavanju i povjerenju, nakon čega se mogu otvoriti sva pitanja o kojima kao susjedi trebamo razgovarati. Međutim, ovo što radi Hrvatska prema Bosni i Hercegovini nije dobro, takva aktivnost poništava međusobno povjerenje i duboko zalazi u negiranje suvereniteta Bosne i Hercegovine, kroz negiranje njene suverene vlasti izabrane na izborima", rekao je za "N1" član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Podsjetimo, nakon zajedničkog pisma trojice bivših visokih predstavnika u BiH povodom uplitanja Hrvatske u unutrašnje odnose u BIH, uslijedile su brojne reakcije.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kao i Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova RH reagovalo je saopštivši kazavši da Hrvatska ne može odustati od "problema svog naroda" u svakoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana