Комплетан аутопут Бањалука - Добој у функцији од августа

Глас Српске
Комплетан аутопут Бањалука - Добој у функцији од августа

Бањалука - Комплетан аутопут од Бањалуке до Добоја могао би бити отворен за саобраћај у августу јер се завршетак дионице од Друговића до Прњавора у дужини од 25 километара очекује током љета, изјавио је министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић.

Он је истакао да ће завршетак ове дионице омогућити додатни развој Српске, али и боље увезати Бањалуку, Прњавор и Добој.

- Спајањем тих дионица Српска ће добити укупно 106 километара аутопута - рекао је Трнинић.

Он је најавио и нове пројекте, као што су градња аутопута од Бањалуке до Приједора, дионице аутопута од Вукосавља према Бијељини, као и почетак градње моста на Сави у Градишци.

Трнинић је истакао да Српска има у плану реализацију још много пројеката када је у питању изградња путне инфраструктуре и додаје да би у томе у значајној мјери допринијела и средства прикупљена примјеном новог сета закона о акцизама, али су она блокирана.

Најавио је и преговоре са кинеским партнерима у вези с изградњом аутопута од Бањалуке до Приједора те од Вукосавља ка Бијељини.

- За Кинезе су приоритети ова два пројекта и надам се да ће кроз наставак разговора са њима који се очекује наредне седмице доћи до договора и реализације бар једног од ова два пројекта - истакао је Трнинић за Радио РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана