Kolegijum o posebnoj sjednici do četvrtka

S. Š.
Kolegijum o posebnoj sjednici do četvrtka

Banjaluka - Narodna skupština RS primila je zahtjev predsjednika Srpske Milorada Dodika za zakazivanje posebne sjednice na kojoj bi trebalo da bude razmatrana odluka o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović u ponedjeljak će se konsultovati sa šefovima klubova poslanika o zakazivanju sjednice Kolegijuma na kojem će biti odlučeno kada će biti održana posebna sjednica. Rok za održavanje Kolegijuma je 9. jul. Ako odluka bude donesena, referendum sa pitanjem "Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametnute zakone od strane visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru RS" trebalo bi da bude održan u prvoj sedmici septembra.

Udruženje "Republika Srpska - čast otadžbine" saopštilo je u petak da je građanima RS dosta nametnutih zakona visokog predstavnika, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH i njihove primjene, te da zbog toga pozdravlja inicijativu o referendumu na kome će građani moći da kažu "ne tiraniji".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana