Којић у посјети Караџићу и Младићу

Д. М.
Којић у посјети Караџићу и Младићу

Бањалука - Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић у четвртак и петак ће боравити у Хагу у посјети првом предсједнику РС Радовану Караџићу и бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу.

Којић је потврдио за “Глас Српске” да сутра путује у Хаг, те да ће се први пут састати са Караџићем и Младићем откако су они завршили иза зидина Хашког трибунала.

- Хашки трибунал је до сада стално одбијао званичне захтјеве Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица да наши представници посјете српске притворенике. Упркос томе што центар практично учествује у судском процесу, стално смо добијали негативан одговор, а изговор је био да се посјете одобравају углавном члановима породице и евентуално љекарима, али напокон смо добили дозволу за посјету - каже Којић.

Он додаје да је позитиван одговор из Трибунала стигао зато што су на томе инсистирали први предсједник Српске и бивши командант ВРС.

- У наредним данима хашки притвореници ће добити и једнократну новчану помоћ од по 10.000 марака коју је обезбиједила Влада Републике Српске - истакао је Којић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана