Којић: Најстрожа могућа казна за злочин над дјечаком

Срна
Којић: Најстрожа могућа казна за злочин над дјечаком

Бањалука - Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић сматра да најмонструознији злочин почињен над дванаестогодишњим дјечаком Слободаном Стојановићем из околине Зворника 1992. године, за који је осумњичена припадник Армије БиХ Елфета Весели, заслужује најстрожу могућу казну.

"Бруталност злочина над једним немоћним дјететом дефинитивно говори да је то најмонструознији злочин који се десио на овим просторима", рекао је Којић Срни.


Којић је навео да је монструозност овог злочина у својим налазима констатовао и српски патолог Зоран Станковић, који ће бити један од свједока у судском поступку против Елфете Весели.

Он је рекао да је Елфета Весели очигледно жељела, одласком у неку од страних земаља, свјесна бруталности злочина које је чинила, да избјегне процесуирање.

"Добро је да су се швајцарске власти одазвале на потјерницу и да су ухапсиле Елфету Весели и да је потребно да се за тај злочин одговара пред правосудним институцијама јер је тај злочин у склопу предмета који се води против Насера Орића за ратне злочине над Србима у Подрињу", истакао је Којић.

Којић је рекао да у БиХ постоји значајан број предмета ратних злочина почињених над Србима у којима су подигнуте оптужнице, али су та лица недоступна органима правосуђа БиХ јер се ради о хрватским држављанима које жели да процесуира Хрватска.

Бивши припадник Армије Републике БиХ Елфета Весели, која је осумњичена да је 1992. године у околини Зворника убила дванаестогодишњег дјечака српске националности Слободана Стојановића, ухапшена је у кантону Нојшател у Швајцарској на захтјев Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана