Koalicioni partneri bezrezervno uz Dodika i Cvijanovićevu

srpskainfo.com
Koalicioni partneri bezrezervno uz Dodika i Cvijanovićevu

Banjaluka - Kandidati SNSD za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, imaju bezrezervnu podršku svojih koalicionih partnera na predstojećim izborima.

Bez obzira na određena neslaganja između ove tri partije u pojedinim lokalnim sredinama, u vrhovima partija uvjeravaju da se to neće odraziti na republički nivo, odnosno na podršku kandidatima za dvije ključne pozicije - predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović kaže da će ta stranka sigurno ispoštovati koalicioni sporazum i na opštim izborima u oktobru podržati Dodika i Cvijanovićevu.

- To su praktično sada kandidati ove političke opcije i njihov poraz bio bi poraz DNS-a. Zato mislim da će naši članovi sigurno ispoštovati ono što je predsjednik stranke potpisao u koalicionom sporazumu - rekao je Čubrilović za Srpska info.

I u Socijalističkoj partiji kažu da Dodika i Cvijanovićevu ne doživljavaju kao kanididate samo SNSD, već kao zajedničke kandidate koalicije SNSD-DNS-SP.

- Podrška Socijalističke partije našim kandidatima je nedvosmislena. Tačno je da postoje nesuglasice u određenim opštinama između lokalnih rukovodstava SP i SNSD. U svakom slučaju, ova neslaganja oko dogovora i pitanja na lokalnom nivou neće i ne mogu uticati na podršku Socijalističke partije našim zajedničkim kandidatima za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH - istakao je portparol SP Srđan Todorović.

U SNSD kažu da apsolutno računaju na punu podršku svojih koalicionih partnera, ujedno podsjećajući da je ta koalicija najdugovječnija u regionu.

- I kao što smo i do sada sa DNS i SP pravili većinu, tako ćemo raditi i u narednom mandatu. Iz naše koalicije će sigurno doći predsjednik Republike, član Predsjedništva iz Republike Srpske, ali i buduća Vlada Srpske i srpska komponenta u budućem Savjetu ministara BiH. Podsjećanja radi, kandidati naše koalicije na prošlim lokalnim izborima za načelnike i gradonačelnike u Republici Srpskoj dobili su više od 365.000 glasova. Koalicija je sada definitivno još čvršća i stabilnija i u odnosu na prošle izbore, zbog čega računamo na mnogo veći broj glasova kada su u pitanju pojedinačni kandidati SNSD, ali i koalicije - rekao je portparol SNSD Radovan Kovačević.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru Milenko Đaković potvrdio je nedavno da koalicija SNSD-DNS-SP očekuje ubjedljivu pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima.

- Sve stranke će dati bezrezervnu podršku zajedničkim kandidatima za predsjednika Republike Srpske Željki Cvijanović i za člana Predsjedništa BiH iz Republike Srpske Miloradu Dodiku. Vjerujem da će članovi svih stranaka poslušati svoje rukovodioce i da ćemo kao koalicija ponovo slaviti pobjedu na ovim izborima. Ova koalicija je već duže vrijeme najstabilnija na Balkanu i mislim da ona treba da nastavi da vodi ovaj narod - naglasio je Đaković, podsjeća Srpska info.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana