Ко су кандидати за чланове Предсједништва БиХ?

nezavisne.com
Ко су кандидати за чланове Предсједништва БиХ?

Сарајево - На овогодишњим општим изборима у Босни и Херцеговини, за функцију члана Предсједништва Босне и Херцеговине укупно је пријављено 15 кандидата, што је најмањи број од увођења ове функције.

Када је у питању члан Предсједништва из реда српског народа кандидовале су се четири особе.

Кандидати за српског члана колективног шефа државе су Мирјана Поповић из Српске напредне странке, Младен Иванић испред Савеза за промјене, Милорад Додик испред Савеза независних социјал-демократа, те Гојко Кличковић испред Прве СДС.

Кандидата за бошњачког члана предсједништва има шест. Мирсад Хаџикадић кандидат је испред Платформе за прогрес, Фахрудин Радончић испред СББ-а, те Сенад Шепић испред Независног Блока. Шефик Џаферовић је кандидат СДА за бошњачког члана Предсједништва БиХ, Денис Бећировић је кандидат испред СДП-а, док је Амер Јерлагић кандидат Странке за Босну и Херцеговину.

За хрватског члана Предсједништва БиХ има пет кандидата и то: Јерко Иванковић-Лијановић испред Народне странке Радом за бољитак, Драган Човић испред ХДЗ-а БиХ, Бориша Фалатар испред Наше странке, Диана Зеленика испред ХДЗ-а 1990 и Жељко Комшић испред Демократске фронте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана