Ko plaća Čavića i Vlaisavljevićevu?

S. T.
Ko plaća Čavića i Vlaisavljevićevu?

Banjaluka - Grupa građana okupljena u inicijativu “Moja Banjaluka” pozvala je danas kandidata Koalicije “Zajedno za Banjaluku” za gradonačelnika Banjaluke i lidera DP-a Dragana Čavića, kao i nosioca liste za Banjaluku SRS RS Mirjanu Vlaisavljević da javno kažu ko ih plaća da u Republici Srpskoj prave “sirijski sindrom”.

Iz inicijative navode da se zalažu za očuvanje pozitivnih vrijednosti Banjaluke, kao i da ona postane istinska evropska metropola.

- Svjesni smo da se to ne postaje na način koji su iznijeli Čavić i Vlaisavljevićeva. Nadali smo se da uvrede i poniženja nisu načini civilizovanog i demokratskog dijaloga - saopšteno je iz ove grupe.

Oni su upitali da li su kriminalci oni koje su na demokratskim izborima izabrani ili oni koji su vršeći predsjedničku funkciju pomilovali brojne kriminalce.

- Želimo da podsjetimo javnost da je osumnjičenog za brojna ubistva i pljačke u regiji Darka Eleza, Čavić pomilovao dok je vršio funkciju predsjednika RS, ali i brojne druge osobe sa debelim policijskim dosijeima - navedeno je u saopštenju.

Upitali su i na koji način Vlaisavljevićeva želi da Čavić, kako je rekla, “srbizuje” Banjaluku i šta to znači.

- Zar su zaboravili da je Banjaluka administrativni, kulturni i duhovni centar svih Srba i Republike Srpske? Ili im smetaju drugi i drugačiji koji žive u našem gradu - istakli su iz “Moje Banjaluke” i zatražili sankcije za Vlaisavljevićevu zbog njenih “šovinističkih stavova”.

Portparol CIK-a Maksida Pirić rekla je “Glasu Srpske” da samo u periodu izborne kampanje CIK može da pokrene postupak zbog sumnje na govor mržnje.

Koalicija “Zajedno za Banjaluku”, koju čine DP, PDP, NSP i SNS, danas je potpisala sporazum o podršci kandidatu za gradonačelnika Banjaluke Draganu Čaviću sa koalicijom SRS RS i SRS “Dr Vojislav Šešelj”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana