Клуб Срба у Дому народа ПСБиХ понудио нову Декларацију о Пељешком мосту

klix.ba
Клуб Срба у Дому народа ПСБиХ понудио нову Декларацију о Пељешком мосту

Сарајево - Клуб Срба у Дому народа Паралментарне скупштине БиХ понудио је нову Декларацију о изградњи Пељешког моста на усвајање, а након бурне расправе на допуњеној тачки дневног реда "Информација о усвојеној декларацији Представничког дома ПСБиХ о Пељешком мосту".

Подсјетимо, Клуб Хрвата је затражио да се усвоји декларација у којој се наводи како Декларација о Пељешком мосту у Представничком дому није у складу с Уставом БиХ, те су истакли како она представља атак на државу БиХ. С друге стране, Клуб Бошњака поручио је како Дом народа нема право негирати одлуке другог дома, те да није прекршен Устав БиХ.


Из Клуба Срба су понудили ново рјешење, односно нову декларацију у којој се између осталог наводи:

"Дом народа ПСБиХ, не доводећи у питање право Представничког дома ПСБиХ за доношење декларације и других аката, истиче да Декларација Представничког дома ПСБиХ, усвојена на 51. сједници Представничког дома ПСБиХ, одржаној 7. и 13. септембра, а која се односи на проблематику изградње моста копно-Пељешац и нека друга питања о односима БиХ и Републике Хрватске, као и односима БиХ и ЕУ, није разматрана и није заузет став на Дому народа ПСБиХ.

Дом народа ПСБиХ истиче да Декларација коју је је усвојио Представнички дом ПСБиХ без става Дома народа има значај само Декларације Представничког дома ПСБиХ, а не Парламентарне скупштине БиХ".

На крају се наводи како ће декларација бити достављена Предсједништву БиХ, Савјету министара БиХ, те надлежним тијелима Републике Хрватске и Европске уније, а да ступа на снагу даном доношења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана