Клокић и Давидовићева улазе у нову Владу

Свјетлана Шурлан
Клокић и Давидовићева улазе у нову Владу

Бањалука - Посљедње дилеме у вези са саставом нове Владе РС ријешене су јуче, а у кабинет Жељке Цвијановић, осим већ познатих имена, улазе Златан Клокић и Јасмина Давидовић, који ће бити на челу министарстава за економске односе и регионалну сарадњу и породицу, омладину и спорт.

Посебна сједница Народне скупштине РС на којој ће бити бирана нова Влада заказана је за данас, а политичке партије јуче су сложиле посљедње коцкице када су у питању кандидати за министарске фотеље. Извршни одбори СНСД-а и СП-а потврдили су сва имена кандидата за министре. "Глас Српске" сазнаје да је СНСД јуче преломио да министар за економске и односе и регионалну сарадњу буде Клокић, који је предсједник младих СНСД-а и руководилац Електродистрибуције у Прњавору. СНСД је одлучио да на челу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде ипак остане Стево Мирјанић, иако је раније најизгледнији кандидат био његов савјетник Борис Пашалић. Кандидат за новог министра унутрашњих послова је актуелни шеф Комуналне полиције у Бањалуци и бивши командант Специјалне јединице полиције МУП-а РС Драган Лукач. На досадашњим позицијама, када су у питању кадрови из СНСД-а, остају министар финансија Зоран Тегелтија, здравља и социјалне заштите Драган Богданић, науке и технологије Јасмин Комић и просторног уређења, грађевинарства и екологије Сребренка Голић. Ново-старо име у Влади биће некадашњи министар просвјете и културе Антон Касиповић, који је кандидат СНСД-а за новог министра правде.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да су имена кандидата усаглашена и да неће бити промјена, али није желио да говори о именима.

- Имамо већину у Народној скупштини РС за избор нове Владе - истакао је Додик.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана