Klokić: Vlada uložila 14,5 miliona km u opštinu Modriča

Srna
Klokić: Vlada uložila 14,5 miliona km u opštinu Modriča

Banjaluka - Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je danas da je Vlada Srpske u opštinu Modriča uložila 14,5 miliona KM iz Ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Republike Srpske.

 

"Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske različitim plasmanima uložila je više od 13,5 miliona KM, a značajna su i inostrana kreditna sredstva i grantovi, koji iznose više od 20 miliona KM za ovu opštinu", rekao je Klokić na otvaranju privredne manifestacije "8. Sajam privrede Modriča 2017".

Klokić je napomenuo da je Vlada Republike Srpske prepoznala opštinu Modriča kao važno područje za ulaganje, koje doprinosi ukupnom razvoju Republike Srpske, saopšteno je Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

On je izrazio zadovoljstvo organizacijom sajma za koji je rekao da će sigurno dovesti do novih privrednih aktivnosti i uspjeha u Modriči jer ima potencijal da postane međunarodni sajam koji će uključivati i države iz EU, osim susjedne Hrvatske koja je izlagač i ove godine.

Klokić je rekao da resorno ministarstvo i opština Modriča imaju uspostavljenu odličnu saradnju i istakao da je uvjeren da će saradnja biti nastavljena s ciljem realizacije planiranih projekata, novih zapošljavanja i unapređenja poslovnog ambijenta.

Ministar je ukazao na značaj stranih investitora u Republici Srpskoj koji predstavljaju dodatnu pokretačku snagu opštinama putem novih ulaganja i zapošljavanja.

On je izrazio želju i čvrstu namjeru da Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske bude partner u pronalaženju investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana