Клокић: Влада уложила 14,5 милиона км у општину Модрича

Клокић: Влада уложила 14,5 милиона км у општину Модрича 08.09.2017 16:30 | Срна

Бањалука - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је данас да је Влада Српске у општину Модрича уложила 14,5 милиона КМ из Економско-социјалне компоненте Развојног програма Републике Српске.

 

"Инвестиционо-развојна банка /ИРБ/ Републике Српске различитим пласманима уложила је више од 13,5 милиона КМ, а значајна су и инострана кредитна средства и грантови, који износе више од 20 милиона КМ за ову општину", рекао је Клокић на отварању привредне манифестације "8. Сајам привреде Модрича 2017".

Клокић је напоменуо да је Влада Републике Српске препознала општину Модрича као важно подручје за улагање, које доприноси укупном развоју Републике Српске, саопштено је Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.

Он је изразио задовољство организацијом сајма за који је рекао да ће сигурно довести до нових привредних активности и успјеха у Модричи јер има потенцијал да постане међународни сајам који ће укључивати и државе из ЕУ, осим сусједне Хрватске која је излагач и ове године.

Клокић је рекао да ресорно министарство и општина Модрича имају успостављену одличну сарадњу и истакао да је увјерен да ће сарадња бити настављена с циљем реализације планираних пројеката, нових запошљавања и унапређења пословног амбијента.

Министар је указао на значај страних инвеститора у Републици Српској који представљају додатну покретачку снагу општинама путем нових улагања и запошљавања.

Он је изразио жељу и чврсту намјеру да Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске буде партнер у проналажењу инвеститора.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица