Клокић: Српска отворена за инвеститоре са истока и запада

Срна
Клокић: Српска отворена за инвеститоре са истока и запада

Бањалука - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је да је Република Српска отворена за инвеститоре и са истока и са запада, те да је њен простор потпуно либерализован за стране улагаче.

Клокић је напоменуо да Закон о страним улагањима осигурава да улагач има иста права и обавезе као и домаћи улагач, те да се страна улагања могу реализовати у свим секторима осим у сектор намјенске индустрије и медијских послова.


"Али, и у овим областима уз одређене одлуке Владе и то је могуће", рекао је Клокић за "Независне новине".

Клокић је напоменуо да је сектор воћа и поврћа, на основу студије Свјетске банке, најконкурентнији за привлачење страних инвестиција, те да је у складу са тим организована маркетиншка кампања и циљано привлачење инвестиција у овај сектор.

Он је подсјетио да се у оквиру ресорног министарства спроводи програм постинвестиционе подршке, у којем се налази више од 20 јединица локалне самоуправе.

"Циљ је да се заједно са представницима локалне власти обиђу инвеститори који послују на том подручју и да се разговара о проблемима које имају у функционисању и самом пословању", навео је Клокић.

Он је навео да су током прошле године обишли више од 40 компанија, у којима је запослено око 3.000 људи о чему су на крају упознали Владу Српске, која је закључком обавезала надлежне институције да се изјасне о сваком појединачном проблему који су ти инвеститори кандидовали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана