Клокић: Српска има велику шансу на тржишту Санкт Петербурга

Срна
Клокић: Српска има велику шансу на тржишту Санкт Петербурга

Бањалука - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је вечерас да Српска има велику шансу на тржишту Санкт Петербурга, гдје је недавно отворено њено Трговинско представништво.

Клокић је рекао да је ријеч о веома стабилном тржишту са готово седам милиона становника.


Он је појаснио да ће Канцеларија Републике Српске у Санкт Петербургу функционисати у склопу Представништва Српске у Руској Федерацији, чији је сједиште у Москви.

“Циљ јесте да се Република Српска још више представи у Санкт Петербургу с обзиром да је међусобна сарадња уназад пар година веома активна, као и да се привреда Српске још више увеже са привредом Санкт Петербурга”, рекао је Клокић за Алтернативну телевизију.

Он је захвалио управи Санкт Петербурга, од којих је Српска добила простор за Канцеларију.

“Сви који су заинтересовани да сарађују са Санкт Петербургом у разним областима, не само у привреди, него и култури, спорту и образовању, добродошли су на адресу канцеларије у којој могу да представе своје идеје како би ту сарадњу још више продубили”, рекао је Клокић.

Он каже да је Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске стална адреса за комуникацију са Канцеларијом у Санкт Петербургу.

“Руска Федерација је један од најзначајнијих страних инвеститора у Републици Српске послије Србије, други по величини страни инвеститор, што је веома значајно за нас. Ти људи желе да буду партнери Републици Српској и увијек истичу да су наши пријатељи”, рекао је Клокић.

Он је подсјетио да Република Српска тренутно има осам представништава у иностранству и канцеларију у Санкт Петербургу, који су отворени с циљем представљања њене привреде, културе, образовања и спорта.

Говорећи о формирању нове владе Републике Српске, Клокић је истакао да ће министарство на чијем је челу бити реорганизовано и носиће назив министарство за европске интеграције и међународну сарадњу.

“Европски пут ће бити значајно интензивиран, јер почетком наредне године очекујемо да БиХ добије кандидатски статус када ће и бити више обавеза за Републику Српску и БиХ. Тек онда слиједи прави посао у вези са обавезама које поставља ЕУ”, рекао је Клокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана