Клинтонову поново прозивају због лажног снајпера у БиХ

nezavisne.com
Клинтонову поново прозивају због лажног снајпера у БиХ

Вашингтон - Амерички медији поново су покренули приче о наводном снајперу, који је Хилари Клинтон, све изгледнији кандидат демократа за предсједника САД, избјегла приликом посјете Тузли 1996. године.

Подсјећамо, Клинтонова је 2008. године при изборној кампањи изјавила да је у Тузли замало страдала од снајпера, који их је гађао, док су касније амерички медији објавили видео-снимак из којег се види да није било никаквих борбених дејстава и да је ситуација на аеродрому у Тузли била потпуно мирна. Клинтонова је касније признала грешку и извинила се америчкој јавности.

Овај пут причу је лансирао амерички "Washington Times" преносећи изјаву Дома Расоа, бившег припадника Специјалне јединице америчке војске Navy Seals.

"Оно што тај догађај чини посебно одвратним је да је, кад се открила истина, она то негирала на начин као да то што је изјавила није ништа посебно. Само потпуно арогантна и игнорантска особа с потпуним омаловажавањем оног што се стварно дешава у рату може изјавити нешто тако", рекао је Расо.

Рекао је да у својој 12-годишњој војној каријери никада није чуо такве изговоре о рату и снајперима од стране америчког лидерства.

"Мени је тешко и да замислим да се тако нешто може десити", изјавио је он.

Медији у САД већ данима врте причу да је Клинтонова док је била државни секретар користила приватни умјесто службеног е-маила у службеној кореспонденцији, и то је топ прича која данима не силази с ударних термина и насловница у новинама.

Многи сматрају да се ради о циљаној кампањи републиканаца против Клинтонове, јер се сматра да тренутно не постоји републикански кандидат за предсједника који би имао велике шансе 2016. на предсједничким изборима ако би се она и званично кандидовала.

Клинтонова је већ двије године снажан кандидат за демократску номинацију, уз најјаче алтернативе које стоје са стране. Виши представници партије изградили су мултимилионску политичку инфраструктуру, која би требало да направи пут према њеној кандидатури.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана