Kličković tužio BiH, traži 300.000 KM

Srna
Kličković tužio BiH, traži 300.000 KM

Sarajevo - Nekadašnji predsjednik Ratnog predsjedništva Srpske opštine Bosanska Krupa Gojko Kličković, koji je pravosnažno oslobođen krivice za zločine počinjene u tom gradu, tužio je BiH tražeći 300.000 KM zbog vremena provedenog u pritvoru.

Kličkovićev branilac Jelena Bogdanović rekla je pred Sudom BiH da je njen klijent u pritvoru proveo ukupno 1.385 dana prije nego što je oslobođen krivice.


Kličković je uhapšen 22. juna 2006. u Beogradu, gdje je proveo oko godinu dana u pritvoru, a nakon toga je izručen u BiH, gdje mu je određen pritvor koji je trajao do aprila 2010. godine.

Osim za dane provedene u pritvoru i duševnu bol koju je trpio za to vrijeme, Kličković traži i iznos za neostvarenu dobit u poslovima koje nije mogao obavljati dok je bio u pritvoru, kao i za druge troškove.

Međutim, ovaj iznos nije javno objavljen, prenosi Birn.

Apelaciono vijeće Suda BiH je 2013. godine oslobodilo Kličkovića krivice za zločine počinjene 1992. godine u Krupi. Kličković je nekadašnji premijer Republike Srpske, a u trenutku hapšenja nije obavljao nikakvu funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana