Klepić: Niko me nije obavijestio o isključenju

Ž. D.
Klepić: Niko me nije obavijestio o isključenju

Istočno Sarajevo - Član Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo i direktor Arhiva BiH Saša Klepić, koga je predsjedništvo stranke izbacilo iz SDS-a, kaže da je za isključenje čuo iz medija i da još nije dobio nikakvu odluku niti ga je bilo ko iz stranke obavijestio o tome.

- Očekujem da će me neko obavijestiti o tome. Otkako je u javnosti objelodanjena ta informacija, zovu me ljudi i pitaju o čemu se radi. Dok ne dobijem zvaničnu informaciju, ne bih želio govoriti o tome - rekao je Klepić, dodavši da je član stranke od svoje 18. godine, odnosno 22 godine.

Odluka o Klepićevom brisanju iz stranačke evidencije donesena je na sjednici Predsjedništva SDS-a 20. aprila, a okrivljen je za nepoštovanje partijske discipline i ignorisanje odluka vrha stranke. Klepiću je najviše zamjereno što je kao član konkursnih komisija za prijem novih radnika u Upravu za indirektno oporezivanje BiH zapošljavao isključivo kadar iz Istočnog Sarajeva, iako je po stranačkim instrukcijama trebalo da se izbori za ravnomjerno zapošljavanje članova i simpatizera SDS-a iz svih regija RS. Klepić, koji važi za čovjeka od najvećeg povjerenja člana Glavnog odbora i predsjednika Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo, Darka Babalja, u UIO je zapošljavao isključivo ljude iz istočnosarajevske regije.

- Pa, koga će zapošljavati ako neće ljude sa kojima mi živimo. Dovoljno je ovaj dio bio zapostavljen u svakom pogledu -  rekao je Babalj.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica nije odgovarao na pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana