Kitarović: Iskrena volja za rješavanje otvorenih pitanja

Tanjug
Kitarović: Iskrena volja za rješavanje otvorenih pitanja

Beograd/Zagreb - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kaže da postoji iskrena volja obije strane da se krene u rješavanje otvorenih pitanja uoči sutrašnjeg potpisivanja Izjave o unapređenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja sa srpskim premijerom Aleksandom Vučićem.

Kolinda Grabar Kitarović je rekla da srpski premijer Vučić i ona žele da njihov susret u ponedjeljak zaista bude istorijski.

"Iskrena volja obe strane je da se krene u konkretno rješavanje otovorenih pitanja. Ovo nije još jedan protokolaran susret. Nama nije cilj da se to samo zabilježi na papiru ili da se pošalje poruka međunarodnoj zajednici da smo se sastali. Na kraju, sastanak sa Vučićem u ponedjeljak nije podstakla međunarodna zajednica, već je motivisan obostranom željom da se načine konkretni koraci u približavanju dvije države", naglasila je, između ostalog, predsjednica Hrvatske u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.

I Aleksandar Vučić dao je intervju za HRT, a oba intervjua RTS će emitovati na Prvom programu u 20 časova poslije Dnevnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana