Kim Han Sol nestao iz Mostara?

Agencije
Kim Han Sol nestao iz Mostara?

Mostar - Kim Han Sol, unuk preminulog sjevernokorejskog vođe Kima Džong Ila već danima se ne pojavljuje na Međunarodnom koledžu UWC u Mostaru, gdje studira. Prema svemu sudeći, on je privremeno napustio Mostar, ali niko ne zna u kom pravcu.

Direktorka Međunarodnog koledža UWC u Mostaru, gdje se od septembra 2011. godine školuje Kim Han Sol (17) iz vladajuće sjevernokorejske dinastije, rekla je da ne može da daje informacije o učeniku.  

"On je naš učenik kao i 130 ostalih u našem koledžu. Mislim da nije pošteno tako čestitog mladića sada rastezati po novinama. On uopšte ne ide u Sjevernu Koreju, tu živi, ima svoje društvo i odličan je učenik", rekla je direktorka za "Slobodnu Dalmaciju".  

Međutim, novinar tog lista je doputovao u Mostar, kako bi se među učenicima raspitao o Kim Han Solu. Kada bi spomenuo njegovo ime učenici bi ućutali i okretali glavu od novinara.  

Jedan od učenika je ipak pristao da razgovara i rekao da Kim već danima ne dolazi na predavanja, a prodavačica na kiosku u blizini škole je potvrdila da ga u posljednje vrijeme ne viđa. Navodno, unuk preminulog sjevernokorejskog vođe Kima Džong Ila privremeno je napustio Mostar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana