Кесић: Трамп спреман да се избори са свим изазовима

Срна
Кесић: Трамп спреман да се избори са свим изазовима

Вашингтон - Шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић изјавио је да је новоименовани предсједник САД Доналд Трамп инаугуралним говором потврдио да је спреман да се избори са свим изазовима, не марећи за притиске.

"Овај говор је наставак онога што је Трамп обећавао у кампањи. Људи који су гласали за њега одушевљени су јер је потврђено оно у шта они вјерују - да је овај предсједник спреман да се избори против свих изазова, не марећи за притиске медија, естаблишмента, Републиканске и Демократске странке", рекао је Кесић синоћ за Радио-телевизију Републике Српске.

Он истиче да се током говора видјело да Трамп није спреман да одступи од својих ставова да је политички естаблишмент корумпиран и да треба да се мијења, а да власт треба да се пребаци на народ.

"Што се тиче спољне политике, Трамп је потврдио оно што је већ рекао током кампање и у ових пар недјеља да САД неће више да се мијешају у унутрашњу политику других земаља, да ће поштовати границе и да тражи да се поштују њене границе", каже Кесић.

Он је додао да је најважнија Трампова порука била да ће Америка бити на првом мјесту када је ријеч и о унутрашњој и о спољној политици његове администрације.

Кесић је навео да су Трампом одушевљени људи који су гласали за њега, а који су дубоко разочарани у амерички политички систем.

"Они који су незадовољни, већ су критиковали Трампов говор и рекли да је ово најрадикалнији говор једног предсједника за вријеме инаугурације", рекао је Кесић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана