Кебо затражио помоћ од Брамерца

Срна
Кебо затражио помоћ од Брамерца

Сарајево - Потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо затражио је помоћ главног хашког тужиоца Сержа Брамерца, јер сумња да материјал у вези са предметом "Сакиб Махмуљин, Шефик Џаферовић и други", који је доставио Тужилаштву БиХ, неће бити ни прочитан.

"То имплицира да у том случају неће бити конкретне радње, како то налажу процедуре", навео је потпредсједник ФБиХ у писму упућеном Брамерцу.

Кебо истиче да је добио нове важне доказе, али да не види смисао даљег слања документације Тужилаштву БиХ када неће бити прочитани, нити ће бити испитана њихова правна снага.

Он је затражио од Брамерца помоћ да се у правосудним институцијама направи инвентура хашких предмета који су им прослијеђени како велики дио њих не би стајао у ладицама.

Посебну пажњу скренуо је на чињеницу да постоји огроман политички притисак на правосудне институције, посебно од појединаца, односно врха СДА.

Кебо истиче да то спречава битну ствар за БиХ - да се дође до истине, што је једини начина за помирење и стабилност БиХ.

Потпредсједник ФБиХ обавијестио је главног хашког тужиоца да су неки свједоци, који су потврдили тачност достављене документације, нападнути и застрашивани како би се спријечило да се дође до истине која не иде у прилог појединцима и дневно политичкој сврси.

Кебо је нагласио да се води организована кампања СДА и дијела Исламске заједнице БиХ на сатанизацији њега и свих оних који се боре за правду, истину и помирење народа БиХ, једином путу ка њеном миру и стабилности.

Он је указао и на примјере насиља према неистомишљеницима, "што итекако омета европски пут БиХ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана