Kebo: Izetbegović nije za borbu protiv radikalnog islama

Srna
Kebo: Izetbegović nije za borbu protiv radikalnog islama

Banjaluka - Nekadašnji potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo smatra da lider SDA Bakir Izetbegović i dio bošnjačkih političara koje predvodi nisu za borbu protiv radikalnog islama u BiH.

"Sadašnja struktura SDA nema snage za ovu borbu, jer je dio njih upleten u dovođenje radikalnih islamista u BiH. Oni verbalno i praktično stvaraju veoma snažnu strukturu koja vjeru i pripadnost narodu tumače na radikalan način", rekao je Kebo.

On je upozorio da su mnogi od političkih predstavnika bošnjačkog naroda povezani sa radikalnim islamističkim krugovima.

"Ukoliko neko od Bošnjaka, koji žele dobro svom narodu, kritikuje radikalni islam, odmah je okarakterisan kao izdajnik, što je nevjerovatno", dodao je Kebo, koji je i bivši funkcioner SDA.

On tvrdi da su, pričom o izdajnicima naroda, bošnjački političari "ugušili" slobodu mišljenja.

"Islamska zajednica u BiH i nekadašnji njen poglavar Mustafa Cerić potpuno su tolerantni prema radikalnom islamu. Uprkos protivljenju EU i NATO, Izetbegović je ostvarivao kontakte sa ekstremistima, što je u suprotnosti sa interesima svih naroda u BiH", ističe Kebo.

On je napomenuo da je dolazak predsjednika Turske Redžepa Taipa Erdoana u Sarajevo, pred kongres SDA, promocija "ličnosti i režima koje guše svaku slobodu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana