Каса остаје тешка 950 милиона КМ

В. К. - Ж. Д.
Каса остаје тешка 950 милиона КМ

Сарајево - Савјет министара БиХ разматраће у понедјељак Нацрт закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за 2017. годину, а како сазнајемо, оквир за финансирање институција остаће 950 милиона КМ.

У Министарству финансија и трезора БиХ су казали да на буџетским позицијама неће бити већих измјена у односу на ову годину и да ће једина значајнија промјена бити на ставкама које се односе на европске интеграције.

- На тим позицијама је планирано више новца, али све је у складу са утврђеним лимитима из раније усвојеног глобалног фискалног оквира - казали су у Министарству финансија.

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је на дневном реду сједнице, између осталог, и Нацрт закона о допунама Закона о акцизама у БиХ, чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа БиХ. Министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић рекао је да ће затражити и увођење плавог дизела.

- Постоје видљиви отпори, али неки невидљиви, имају резерву, неки и у ММФ-у. Међутим, стојим иза тога да пољопривредницима треба да омогућимо те погодности и да им буде враћен дио средстава - рекао је Шаровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана