Kardinal Vinko Puljić: Ovakva država ne može funkcionisati

Nezavisne.com
Kardinal Vinko Puljić: Ovakva država ne može funkcionisati

Sarajevo - Svima nam postaje jasno, pa čak i Evropi, da ovakva država ne može funkcionisati, ali kod pristupa reformi ne bi smjelo da se ozakoni nepravda ili izgubi osnovno pravilo jednakopravnosti.

Rekao je ovo kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, na današnjem prijemu u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije organizovanom povodom Uskrsa.

"To ne važi samo za međunarodne čelnike, nego to posebno važi za nas, da volimo ovu zemlju i sve narode u njoj i gradimo državu utemeljenu na jednakim pravima svakog čovjeka i svakog naroda", dodao je kardinal Puljić.

Pozdravio je prisutne zvanice, predstavnike vjerskih zajednica, te društveno-političkog života u BiH, zahvalivši im na dolasku i poželjevši svima veću hrabrost i opredijeljenost za čovjeka i vrijednost života.

Kardinal Puljić je izrazio radost jer se očekuje postavljanje spomenika Papi Ivanu Pavlu Drugom ispred sarajevske katedrale Srca Isusova, te je prisutne pozvao na tu svečanost 30. aprila.

Prijemu kod kardinala Puljića danas su, između ostalih, prisustvovali reis-ul-ulema Husein efendija Kavazović, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva Željko Komšić, članovi državnog parlamenta, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti FBiH i brojni drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana