Кардинал Винко Пуљић: Оваква држава не може функционисати

Nezavisne.com
Кардинал Винко Пуљић: Оваква држава не може функционисати

Сарајево - Свима нам постаје јасно, па чак и Европи, да оваква држава не може функционисати, али код приступа реформи не би смјело да се озакони неправда или изгуби основно правило једнакоправности.

Рекао је ово кардинал Винко Пуљић, надбискуп метрополит врхбосански, на данашњем пријему у Свећеничком дому Врхбосанске надбискупије организованом поводом Ускрса.

"То не важи само за међународне челнике, него то посебно важи за нас, да волимо ову земљу и све народе у њој и градимо државу утемељену на једнаким правима сваког човјека и сваког народа", додао је кардинал Пуљић.

Поздравио је присутне званице, представнике вјерских заједница, те друштвено-политичког живота у БиХ, захваливши им на доласку и пожељевши свима већу храброст и опредијељеност за човјека и вриједност живота.

Кардинал Пуљић је изразио радост јер се очекује постављање споменика Папи Ивану Павлу Другом испред сарајевске катедрале Срца Исусова, те је присутне позвао на ту свечаност 30. априла.

Пријему код кардинала Пуљића данас су, између осталих, присуствовали реис-ул-улема Хусеин ефендија Кавазовић, предсједник Јеврејске заједнице у БиХ Јакоб Финци, предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и члан Предсједништва Жељко Комшић, чланови државног парламента, представници извршне и законодавне власти ФБиХ и бројни други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана