Кардинал Пуљић: По закону је и Хитлер дошао на власт

Срна
Кардинал Пуљић: По закону је и Хитлер дошао на власт

Жепче - Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић рекао је данас да се Хрватима у БиХ одузимају права и да се то представља законитим, наводећи да је и Адолф Хитлер на законит начин дошао на власт.

“По закону смо били протјеривани и по закону је и Хитлер дошао на власт. Питање је какав је тај закон под којим се одузимају права једном народу и жели га се избрисати да је ту живио, као што се то жели Хрватима у БиХ”, рекао је кардинал Пуљић у проповиједи на миси у Жепчу.


Кардинал Пуљић је рекао да Хрвати и католичка вјера нису били уништени ни у вријеме турске владавине ни комунистичког режима, па “неће ни данас у прљавим политичким играма и страначким препуцавањима у БиХ”, преносе хрватски медији.

“Ниједан народ неће имати среће ако уништи други народ, а то се догађа у БиХ. Пуно тога морамо исправити, али наша католичка вјера је наш пут за будућност Хрвата у БиХ”, поручио је Пуљић.

Он је позвао вјернике да се снажније везују уз католичку вјеру и коријене, те да у заједништву истрају у турбулентним временима када је “пред испитом све хрватско”.

“Неће нас Хрвате у БиХ спасити никаква политика, него наша католичка вјера и наша храброст, вјерност и вјеродостојност”, поручио је Пуљић.

Хрватски медији подсјећају да је након општих избора амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак констатовала да је избор лидера ДФ-а Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ гласовима Бошњака законит и у складу са Уставом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана