Karan: Sporazum o međusobnim odnosima političkih subjekata nije za jednokratnu upotrebu

Srna
Karan: Sporazum o međusobnim odnosima političkih subjekata nije za jednokratnu upotrebu

Banjaluka - Kopredsjedavajući Komisije za izradu sporazuma o međusobnim odnosima političkih subjekata u Republici Srpskoj Siniša Karan rekao je Srni da su predstavnici SNSD-a, DNS-a i SP-a veoma ozbiljno prišli izradi ovog sporazuma.

"Naše polazno stajalište je bilo da to nije neka ad hok grupa i neozbiljan posao, već da je riječ o izuzetno važnom političkom i državničkom poslu koji nije u interesu nijedne političke partije, već Republike Srpske. Žao mi je ako je Savez za promjene shvatio da je to sporazum o jednokratnoj upotrebi, za jednu sjednicu Narodne skupštine", istakao je Karan.


On smatra da je sporazum trebalo da bude u dugoročnom interesu Republike Srpske.

"Ozbiljno smo radili na ovom dokumentu, radimo i sada. Svi članovi radne grupe bili su u kontaktu i svi su upoznati da veoma ozbiljno radimo na tom dokumentu, da smo pripremili određene teze i da je ovaj dokument u proceduri usaglašavanja", pojasnio je Karan.

On je naglasio da je vladajuća koalicija željela da se konsenzusom donese zajednički akt koji bi regulisao odnose i povezivao sve političke partije sa sjedištem u Republici Srpskoj u međusobnoj komunikaciji i istupima funkcionera, da bi u svim aktivnostima, ma gdje se one odvijale, zastupali i promovisali interese i politiku Republike Srpske.

"Smatrali smo da se ovaj sporazum treba odnositi na djelovanje predstavnika Republike Srpske u institucijama BiH i donošenja odluka koje su važne za Srpsku i koje se ne mogu donijeti bez nje", naglasio je Karan.

On je ponovio da to nije dokument jedne političke partije, za jednu sjednicu Narodne skupštine, već za Republiku Srpsku i mnogo duži period nego što je jedna sjednica.

Članovi Komisije za izradu sporazuma o međusobnim odnosima političkih subjekata u Republici Srpskoj iz Saveza za promjene saopštili su danas za njih ova komisija više ne postoji, jer predstavnici vladajuće većine nisu dostavili svoje prijedloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana