Karan: Otvoreno svih 1.885 glasačkih mjesta

Srna
Karan: Otvoreno svih 1.885 glasačkih mjesta

Banjaluka - Predsjednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan rekao je da je jutros u 7.00 časova otvoreno svih 1.885 glasačkih mjesta u Srpskoj, da nije bilo nikakvih problema, osim u mjestu Kula u opštini Gacko, gdje je iz tehničko-bezbjednosnih razloga došlo do spajanja sa drugim glasačkim mjestom.

Karan je rekao da u Kuli, manjem glasačkom mjestu sa 102 glasača većinom iz bošnjačke populacije, nijedan mještanin nije napravio nikakav bezbjednosni problem, nego je nekoliko lica koja nisu sa te teritorije fizički blokiralo to glasačko mjesto i policija je morala reagovati.


On je naveo da je to glasačko mjesto spojeno sa glasačkim mjestom u Osnovnoj školi "Sveti Sava" koje ima 600 glasača, a sada ukupno 702.

Karan je istakao da je ukupna bezbjednost u Republici Srpskoj na najvišem nivou.

Predsjednik Komisije rekao je da se u Republici Srpskoj do 9.00 časova na referendumu o Danu Republike izjasnilo 77.015 građana, a najveća izlaznost zabilježena je u opštinama Šekovići, Han Pijesak, Rogatica, Trnovo i Istočni Stari Grad.

U Banjaluci je zabilježena izlaznost od 7,48 odsto.

"Obradili smo 87,93 odsto ukupno glasačkih mjesta kojima je obuhvaćeno 87,46 odsto registrovanih glasača u Srpskoj", rekao je Karan na konferenciji za novinare.

Karan je podsjetio da se u Republici Srpskoj i dejtonskoj BiH prvi put održava referendum, a građani koji se zateknu van mjesta prebivališta mogu se izjasniti na referendumu sa važećim dokumentom u svakoj opštini gdje se nalaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana