Karan: Odazvaću se na saslušanje ako dobijem poziv Tužilaštva BiH

klix.ba
Karan: Odazvaću se na saslušanje ako dobijem poziv Tužilaštva BiH

Sarajevo - Tužilaštvo BiH pokrenulo je istragu zbog nepoštivanja odluke Ustavnog suda BiH koja se odnosi na provođenje referenduma u Republici Srpskoj. Predsjednik Komisije za provođenje referenduma o Danu RS-a Siniša Karan izjavio je za klix.ba kako će odazvati pozivu Tužilaštva BiH na saslušanje ukoliko ga dobije.

Karan je istakao kako se njegove aktivnosti uvijek ograničavaju na mandat te da je obavljao formalne poslove u vezi s provođenjem referenduma u Republici Srpskoj.


"Komisija za provođenje referenduma juče je dobila zahtjev Tužilaštva BiH za dostavu informacija i mi ćemo na njega odgovoriti. Sa procesnog aspekta i ja sam bio dio tog predmeta i nije profesionalno da to uopšte komentarišem", kazao je Karan.

Dodao je da su aktivnosti Tužilaštva BiH u potpunosti dio krivično-pravne sfera i da je bilo kakav komentar u vezi s tim neprimjeren.

On nije htio komentarisati izjave koje su dobili najviši funkcioneri SNSD-a u kojima dobrovoljno priznaju saučesništvo u organizaciji referenduma, a koje trebaju potpisati i predati Tužilaštvu BiH

"To kako ko radi stranački ne želim uopšte komentarisati. Mi smo još uvijek Komisija za provođenje referenduma i moramo se tako ponašati sve dok se ne završi izvještaj u Narodnoj skupštini RS-a. Ja hoću da se ograničim na tome", rekao je Karan.

Odgovorio je da će se odazvati na poziv Tužilaštva BiH ako ga dobije.

"Naravno da hoću, mi smo legalisti. Ja kada ga dobijem odazvaću se jedino ako me ne spriječi viša sila", kazao je Karan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana