Караџићу хитно оперисана жуч

Г. М.
Караџићу хитно оперисана жуч

Хаг - Бивши предсједник РС Радован Караџић подвргнут је прошле седмице хитној операцији жучи након што се пожалио на јаке болове у стомаку.

- Караџић је оперисан и враћен је у притворску јединицу Хашког трибунала. Иако се послије операције осјећа боље, Караџић се плаши да је оболио од теже болести због чега је и затражио додатне здравствене прегледе - рекао је "Гласу Српске" саговорник близак породици Караџић.

Због јаких болова Караџић није могао дуго стајати због чега је често прекидао и телефонске разговоре са породицом. Пошто су болови били све јачи, Караџић је затражио да га одведу у болницу гдје је послије прегледа хитно оперисан.

Караџић је недуго прије операције затражио од Хашког трибунала да крајем септембра буде одржана статусна конференција посвећена његовом погоршаном здравственом стању. Он је у поднеску тражио да буде подвргнут тестовима који нису обављени још од доласка у притворску јединицу Хашког трибунала прије седам година. Он је подсјетио да је раније добио шећерну болест и изразио страх због абнормално високог постотка обољелих притвореника тврдећи да притвор у којем борави изазива рак од којег је недавно умро генерал Миле Мркшић, а обољели су и Војислав Шешељ и Горан Хаџић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана