Караџић писао Бан Ки Муну

Срна
Караџић писао Бан Ки Муну

Хаг - Први предсједник Републике Српске Радован Караџић упутио је данас писмо генералном секретару УН Бан Ки Муну да би му скренуо пажњу на озбиљно питање које се тиче здравственог стања оптужених у Хашком трибуналу.

Караџић је у писму изразио сумњу да је генерални секретар УН упознат о здравственом стању оптуженика у Хагу, те напоменуо да је ово питање изнио администрацији притворске јединице, регистру, судском вијећу и да су сви они одбили да преузму одговорност за ту ситуацију.

Он је навео да су се у Хашком трибуналу догодила два изненадна смртна случаја оптужених, два самоубиства, а да је 11 затвореника обољело од тешких болести, попут рака и леукемије, саопштено је из Хашког трибунала.

"Тако висок степен малигних обољења међу стотињак људи у притворској јединици требало би већ да доведе до истраге УН, Међународног комитета црвеног крста и Свјетске здравствене организације", истакао је Караџић.

У писму Караџић истиче да породице преминулих, као и оних који пролазе кроз скупе и компликоване терапије, заслужују пажњу и подрку свих, а посебно од УН.

Караџић у писму навео да је сам недавно био на хитној операцији жучи, да има висок шећер у крви, а да је био савршеног здравља прије доласка у притворску јединицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана